fallback

Нови задръствания заради строежа на третия лъч на метрото

Изграждането на седемте метростанции ще продължи до 1 февруари 2018г.

02.02.2016 | 10:46 Автор: Ирина Георгиева

Започна строежът на седемте метростанции от третия лъч на метрото. Те ще бъдат от Малък градски театър "Зад канала" до Красно село. Очаква се да бъдат готови на 1 февруари 2018г.

Със строежа на третата линия на метрото дойдоха и новите промени на движение в района на Малък градски театър "Зад канала" и театър "София". Западното платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов" ще бъде затворено. Движението там ще бъде двупосочно в източното пътно платно на булеварда. В участъка се закриват местата за платено паркира, както и наказателния паркинг на Центъра за градска мобилност.

Променя се маршрута на автобусни линии №№ 11, 213 и 404 само в посока ж.к. „Гео Милев”, ж.к. „Младост” и ж.к. „Дружба” - линиите ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. „Ген. Данаил Николаев” - ул. „Проф. Милко Бичев”, надясно по ул. „Проф. Милко Бичев”, по източното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрутите си, съобщиха от пресцентъра на СО.

Спирката на пл."Орлов мост" с код 1289 е изместена със 100 м. напред от съществуващото си местопложение на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Реорганизацията ще бъде в сила до 1 февруари 2018г.

fallback
Още от България
fallback