Нови задръствания заради строежа на третия лъч на метрото

Изграждането на седемте метростанции ще продължи до 1 февруари 2018г.

02.02.2016 | 10:46 Редактор:
Нови задръствания заради строежа на третия лъч на метрото
Нови задръствания заради строежа на третия лъч на метрото

Започна строежът на седемте метростанции от третия лъч на метрото. Те ще бъдат от Малък градски театър "Зад канала" до Красно село. Очаква се да бъдат готови на 1 февруари 2018г.

Със строежа на третата линия на метрото дойдоха и новите промени на движение в района на Малък градски театър "Зад канала" и театър "София". Западното платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов" ще бъде затворено. Движението там ще бъде двупосочно в източното пътно платно на булеварда. В участъка се закриват местата за платено паркира, както и наказателния паркинг на Центъра за градска мобилност.

Променя се маршрута на автобусни линии №№ 11, 213 и 404 само в посока ж.к. „Гео Милев”, ж.к. „Младост” и ж.к. „Дружба” - линиите ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. „Ген. Данаил Николаев” - ул. „Проф. Милко Бичев”, надясно по ул. „Проф. Милко Бичев”, по източното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрутите си, съобщиха от пресцентъра на СО.

Спирката на пл."Орлов мост" с код 1289 е изместена със 100 м. напред от съществуващото си местопложение на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Реорганизацията ще бъде в сила до 1 февруари 2018г.