fallback

ВСС ще обсъди Доклада на ЕК на 3 февруари

След повече от 6 часа заседание на 28 януари, ВСС отложи за следващата сряда дебата по доклада на ЕК за състоянието на съдебната система

29.01.2016 | 14:51 Автор: Ирина Георгиева

ВСС ще разгледа Доклада на комисията до ЕП и Съвета относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка на 3 февруари от 14:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета. 

След повече от 6 часа заседание на 28 януари, ВСС отложи за следващата сряда дебата по доклада на ЕК за състоянието на съдебната система. Причината - отсъствието на част от членовете на Съвета и тримата "големи" в системата - главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на ВКС Лозан Панов и шефът на ВАС Георги Колев.

Вчера членът на Съвета Илка Митова обясни, че позицията на ВСС трябва да бъде отложена, защото "докладът е важен колкото и точките в дневния ред, които предвиждаха избор на младши съдии и прокурори в Благоевград". Докато Калин Калпакчиев настоя тя да стане ясна веднага, защото забавянето й се отразява върху работата на съвета. 

Така без гласуване представляващият ВСС Димитър Узунов отложи обсъждането за следващата сряда. Той покани да участват в обсъждането на Доклада на ЕК Гражданския съвет към ВСС. На членовете на Гражданския съвет ще бъде предоставена възможност да изразят становище по Доклада.

fallback
Още от България
fallback