fallback

Фасадна плоча от виадукт на АМ Хемус падна върху автомобил

Един човек е пострадал

25.01.2016 | 13:13 Автор: Мария Аладжова

Фасадна плоча на виадукта на АМ "Хемус" е паднала върху автомобил край село Елешница, предаде "Фокус". 

Сигналът за инцидента е подаден около 10.35 часа. Парче от фасадна плоча е паднало върху предното стъкло на автомобил VW, който се е движил в посока София. Един от пътниците е пострадал и е откаран в лечебно заведение за оказване на медицинска помощ. Няма информация движението в района да е затруднено. Няма данни за други пострадали.

Виадуктът на магистрала "Хемус" при Елешница е на 35 години, като първият ремонт по него бе извършен едва миналата година. През септември движението по магистралата беше спряно, за да бъде демонтирана 114-тонна греда.

Междувременно шофьорите продължават да недоволстват заради високите цени на винетките. От 1 януари годишната винетка за лек автомобил поскъпна с 30 лева. След редица протестни акции някои граждани дори потърсиха правата си в съда

В събота министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обяви, че според анализите реалната цена на винетните стикери трябва да бъде 150 лв. По думите ѝ увеличението се налагало, за да бъдат събрани достатъчно средства за ремонт на пътищата.

"Актуализацията на цената на стикера у нас ще зависи от въвеждането на тол система за тежкотоварни автомобили и преминаването към електронна винетна система за леките автомобили. Тогава може да не се наложи ново увеличаване на цената", обясни Павлова. 

Председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров частично опроверга прогнозите, че през 2017 г. винетките ще станат 150 лв., като все пак поясни, че "Не се кълна, но съм за повишаване на цените на винетните стикери, защото пътната ни мрежа се нуждае от ремонти."

 

 

fallback
Още от България
fallback