fallback

5 семейства са евакуирани заради пожар в Пловдив в неделя вечерта

При инцидента няма жертви и пострадали, но материалните щети са значителни

25.01.2016 | 09:54 Автор: Ирина Георгиева

Голям пожар избухна в четири етажна жилищна кооперация в пловдивския район "Северен" на 24 януари вечерта. Огнената стихия остави хиляди домакинства без ток при температура от минус 10 градуса. Те бяха на тъмно и студено в продължение на няколко часа. Пет семейства бяха евакуирани. 

В късните часове на нощта електрозахранването в района беше възстановено, но в пострадалата жилищна кооперация ток няма да има поне няколко дни.

При инцидента няма жертви и пострадали, но материалните щети са значителни.

Шест пожарни автомобила са гасили пламъците.

"Не са разбрали какво е станало. Комшиите отсреща са видели, че има огън и общо взето всичко е изгоряло. Доколкото разбрах, всички са си намерили къде да спят. Засегнатите са главно от третия и четвъртия етаж." - коментира един от потърпевшите.

"Пожарът е тръгнал от някакъв комин. Заради пожара няма ток. Това е причината. Спря на целия квартал. Могат да изолират блока, не знам защо не го правят." - добави свидетел.

Масово хората в района се отопляват чрез електричество, съобщиха кореспондентите на Bulgaria ON AIR. Липсата на ток принуди някои от тях да излязат навън, за да разберат каква е причината за аварията.

Пожарът в четириетажна жилищна кооперация тръгва от запушен комин. Бързо се разнася към четвъртия етаж, където е имало хора. На четвъртия етаж са се намирали хора, когато пожарът лумва. Те са успели да напуснат дома си. Цялото обзавеждане, както и покривът са изгорели.

Водата от противопожарните маркучи наводни долните етажи на сградата. 6 пожарни автомобила гасиха пламъците. 

 

fallback
Още от България
fallback