Обран е банков клон в бургаския комплекс Изгрев

Към момента не е ясно какъв е размерът на откраднатата сума

23.01.2016 | 13:49 Редактор: Ирина Георгиева
Обран е банков клон в бургаския комплекс Изгрев

Обран е банков клон на Fibank в бургаския комплекс "Изгрев". 

"Тази сутрин в 8:32ч. в Пето Районно управление - Бургас получават сигнал за проникване в банков клон, който се намира в сградата на бивш хипермаркет в комплекс "Изгрев". Своевременно отишлите на място полицейски екипи извършват оглед, като установяват, че в банковия клон е проникнато от вътрешността на ремонтиращия се хипермаркет." - коментира говорителката на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева за Радио "Фокус" - Бургас.

Крадците са влезли през направен в преградната стена отвор, уточни Рандева и допълни, че към момента служители от банковия офис извършват ревизия за да се установи има ли липси и в какъв размер точно са те.

Извършителите на банковия обир в жк."Изгрев" са няколко, влезли са от вътрешността на магазина, добави директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов пред Флагман.Бг. По първоначални данни, двама са влезли в хипермаркет "Пикадили", закрит през септември, където в момента се извършва ремонт и  поне още няколко са били отвън. Те успели с мобилен флекс да направят отвор в стената от гипсокартон, която разделяла търговската площ от банковия клон.

Експерти от криминалната лаборатория извършват щателен оглед и търсят отпечатъци оставени от бандитите. 

Към момента не е ясно какъв е размерът на откраднатата сума.