Към този момент в ГЕРБ обсъждат пет имена за кандидат-президент

Цветан Цветанов заяви, че темата е отворена за дискусия, така че в процеса на работа могат да се появят и нови предложения

23.01.2016 | 11:09 Редактор: Ирина Георгиева
Към този момент в ГЕРБ обсъждат пет имена за кандидат-президент

Към този момент в ГЕРБ обсъждат пет имена за кандидат-президент, съобщи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов пред журналисти във Велико Търново. По думите му тези имена не са окончателни и темата е отворена за дискусия, така че в процеса на работа могат да се появят и нови предложения.

На този етап обаче от партията няма да посочват конкретни имена, добави Цветанов. Той посочи, че  ГЕРБ има своята идентичност и история и е логично партията да участва самостоятелно на тези избори.

"Още нямаме окончателното решение кой кандидат и коя кандидат-президентска двойка ще бъде представена на обществеността. Всеки, който има необходимите качества, на първо място покрива Конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат и мога да заявя категорично, че след като бъде избран за президент, той ще бъде президент на всички българи." - коментира зам.-председателят на ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на политическата партия. 

Цветанов даде за пример сегашния президент Росен Плевнелиев, който по думите му, е показал, че е широкоскроен и може да обсъжда теми с всички партии. Той не изключи възможността кандидатът на партията да бъде подкрепен от политически формации и неправителствени организации, които не издигат свои кандидати.

Цветанов бе категоричен, че местните избори са били важни, защото са гарантирали устойчивостта на правителството. Според него внушението за връзка между ГЕРБ и ДПС е добра теза само за онези, които не знаят какво се случва в политическия живот у нас.

"ГЕРБ е единствената системна партия, която от 2006 година изгражда структури в региони, които бяха дадени на концесия на ДПС. В началото на демокрацията Кърджали и Кирково бяха сини, но точно тези анализатори, които днес ни говорят, ги загубиха. Ако се бяхме огънали като всички останали, ГЕРБ нямаше да има кметове в Никола Козлево, Дулово, както и в много други общини със смесено население." - добави той.