fallback

Служителите на Синя зона ограждат непочистените места

Паркираните превозни средства в почистваните зони ще бъдат премествани принудително

22.01.2016 | 16:59 Автор: Ирина Георгиева

В Благоевград обявиха, че до края на седмицата паркирането на Синя зона няма да се заплаща заради непочистения сняг, но какво се случва в София? Зоните за паркиране на голямата част от централните улици в София и днес останаха непочистени.

Екип на Bulgaria ON AIR видя как служителите на Синя зона ограждат местата, така че да не се спира върху тях. Най-вероятната причина - те не са изчистени вече седмица след като падна първият сняг за годината. Тук възниква въпросът колко губи София заради невъзможността да събира такси от паркиране?

Въпреки трудното паркиране заради непочистената зона - скоби се поставят, а паяци вдигат колите. Голяма част от местата за инвалиди също са трудно достъпни. Преди 3 дни кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че зоните се почистват, но то е бавно и заради колите на жителите в района, които пречат на снегорините.

"За мен е много важно да се почиства Синята зона от гледна точка на почистването на града, защото автомобилите разнасят сняг по пътното платно." - обясни кметът на СО. 

Преди дни Румяна Милова от Центъра за градска мобилност също коментира, че 16 500 в зоната е невъзможно да се почистят всички, а приоритет са тези булеварди и улици, където има повече паркоместа. От Центъра предупредиха, че паркираните превозни средства в почистваните зони ще бъдат премествани принудително.

fallback
Още от България
fallback