fallback

Жълт код за опасно ниски температури е обявен за 16 области на страната

168 души са пренощували в кризисните центрове за настаняване на бездомни хора в София през изминалото денонощие

21.01.2016 | 08:34 Автор: Ирина Георгиева

Жълт код за опасно ниски температури е обявен за 16 области на страната, показва справка в сайта на НИМХ към БАН. Това важи за областите - Перник, София-град, София област, Ловеч, Габрово, Добрич, Разград, Видин, Монтана, Враца, Плевен, В. Търново, Русе, Търговище, Шумен и Силистра  като за последните 9 области важи и жълт код за мъгли.

В областите с обявен жълт код ще бъде студено с минимални температури между минус 15° и минус 10°, като очакваните максимални температури също са отрицателни.

168 души са пренощували в кризисните центрове за настаняване на бездомни хора в София на 20 срещу 21 януари,  съобщиха от пресцентъра на СО. По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова в дните с опасно ниски температури центровете ще работят и през деня. На желаещите да останат в дома през деня се осигурява чай и супа. 

Екипи на Дирекция "Социални дейности", Общинска полиция и Аварийно спасителното звено на Столичната община извършват обиколки и насочват хората към разкритите от Столичната община центрове за настаняване на бездомни хора през зимата.

Гражданите могат да подават информация за бездомни хора на тел 112, както и на телефона на Столичния инспекторат 9875555.

fallback
Още от България
fallback