fallback

Христо Иванов: Яне Янев хвърля димки в общественото пространство

Бившият правосъден министър посочи човека, който според него е изпратил смс-а на Борисов

19.01.2016 | 18:02 Автор: Мария Аладжова

Бившият правосъден министър Христо Иванов заяви убеждението си, че разделение на властите в България реално не съществува. В ефира на БНР той посочи кой според него е изпратил съобщението на Бойко Борисов, което премиерът след това препрати на председателя на ВКС Лозан Панов:

"Есемесът, без никакво съмнение за мен, е изпратен от Димитър Узунов. По-големият проблем е, че ние имаме един оголен акт, в който премиерът препраща този есемес на председателя на ВКС в контекста на обсъждане с огромно политическо значение, включително и за самия премиер, и му оказва натиск. Това е пример за една банална ситуация, в която разделението на властите не струва пукната пара в България. Този член на ВСС, който, както и да се казва, е изпратил този есемес, трябва да се отстрани оттам", категоричен беше Иванов.

По думите му случката е пример за оказван натиск от страна на изпълнителната власт върху съдебната. "Имаме обаче един председател на ВКС, който направи нещо, което присъства във всяко едно обучение по етика и професионално поведение и трябва ясно да се подчертае. Това е, когато си обект на натиск, най-доброто нещо, което можеш да направиш - е този натиск да стане публичен", коментира бившият правосъден министър.

Що се касае до твърденията на Яне Янев относно това, че именно той е комуникирал с Борисов по време на заседанието на ВСС, Иванов заяви, че по този начин Янев "хвърлял димки" в общественото пространство. 

fallback
Още от България
fallback