Задушаване е причината за смъртта на Пламен Миланов от Дупница

Миланов и служителката му бяха открити мъртви на 31 декември

18.01.2016 | 16:33 Редактор: Мария Аладжова
Задушаване е причината за смъртта на Пламен Миланов от Дупница

Пламен Миланов, който бе открит мъртъв в офиса си в Дупница заедно с негова служителка, е починал вследствие на задушаване, установи експертизата. Информацията бе съобщена от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. В хода на разследването е назначена и химическа експертиза, резултатите от която все още не са излезли.

Смъртта и на двамата се дължи на остро отравяне с въглероден оксид, който се отделя при дефект в затворена система на отоплителни уреди, заредени с природен газ или други горивни средства, посочват от прокуратурата. 

Установено е наличие на карбоксихемоглобин в кръвта на жертвите. Характерно при това остро отравяне е, че пострадалите от него не могат да излязат на чист въздух или да спрат източника, отделящ отровния газ, поради свързването на СО с мускулатурата.

Очакват се и резултатите от химическата експертиза, след което ще бъде назначена и комплексна такава, която окончателно ще определи причината за смъртта. 

Миланов бе свидетел срещу Ангел Христов и Пламен Галев - т.нар. братя Галеви, които бяха осъдени през 2011 година на 7 и 5 години затвор, но избягаха зад граница и са обявени за издирване. Таксиметровият бос заяви пред съда, че бившите барети го рекетирали и искали да плаща "такса спокойствие", за да може да работи.