fallback

Опит за убийство в Перник

15-годишно момиче беше наръгано с нож от криминално проявен

18.01.2016 | 12:57 Автор: Мария Аладжова

Опит за убийство разглежда окръжната прокуратура в Перник. Разследването се води срещу Радослав Колев от Радомир, който в около 08.30 ч. в понеделник е нанесъл 13 наранявания с нож по тялото на 15 годишно момиче.  

Случаката се е разиграла на автобусна спирка в Перник. По предварителни данни извършителят не е имал личен мотив и е действал от хулигански подбуди. Момичето е настанено в болница, съобщиха от пресцентъра на ОП Перник.

На място са извършени неотложни следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, назначена е съдебно медицинска експертиза. 

Нападателят е задържан от полицията. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан от прокурора за 72 часа, след което да се поиска вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Колев има богато криминално минало. Бил е задържан многократно - повдигани са му обвинения за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотични вещества и за грабеж. Последното си наказание изтърпява в затвора в Бобов дол на 23.07.2012г., посочват още от прокуратурата.  

Разследването по случая с нападението над момичето тази сутрин продължава.

fallback
Още от България
fallback