fallback

Журналистът от Поморие Стоян Тончев е бил нападнат

Побоят е свързан с публикации в неговия сайт, в който атакува основно работата на администрацията и на кмета на Поморие, смята той

15.01.2016 | 17:23 Автор: Ирина Георгиева

Няколко души с бухалки са нападнали журналиста от Поморие Стоян Тончев на 14 януари вечерта в морския град, съобщи БНР. Причината - побоят е свързан с публикации в неговия сайт, в който атакува основно работата на администрацията и на кмета на Поморие, смята Тончев.

Журналистът е настанен в Бургаската болница със счупен нос, изкривена челюст и множество травми. По думите му двама или трима души са го причакали около 22:30 часа на 14 януари, когато се прибирал в дома си в Поморие. Нападателите извадили бухалки и се нахвърлили върху него с думите: "Докога смяташ да пишеш?". Тончев съобщи, че е видял един от нападателите си, но каза, че не го познава.

Тончев е убеден, че нападението е свързано с негови публикации, но подчерта, че не е писал от два месеца, така че подозира подготвена атака за стари статии.

"Пиша за неща, от които аз не съм доволен - не само от Общинска администрация, но и управлението на кметовете, делегирането на данъците и други. Има много преписки, които са започнали по мои публикации, но най-страшното е, че това, което става с мен – то ще случи и за пред другите журналисти да внимават какво да правят. Това всява страх в цялата държава." - поясни той.

Журналистът стана известен и в предизборната кампания с колажа, който промушва октопод с меч. Той беше и кандидат за общински съветник от Партията на Зелените на изборите през есента. 

 

Разследването за нападението се води от Районната прокуратура в Поморие срещу неизвестни извършители, като вече е извършен оглед на мястото, където е пребит мъжа. Разпитват се и свидетели, както и е назначена съдебно-медицинска експертиза. 

fallback
Още от България
fallback