fallback

Тийнейджъри пребиха авиоинженер в автобус в Бургас

Инцидентът станал в автобус 15

10.01.2016 | 21:58

Възрастен мъж е бил пребит в автобус на градския транспорт в Бургас. Извършителят е тийнейджър на възраст около 15 години и се издирва от семейството на пострадалия и  от  полицията.

Пребитият мъж  е 64-годишният  авиоинженер Чанко Стайков. Днес следобед той беше разпитан в полицията в Бургас. Мъжът е с избити зъби и множество наранявания по лицето. Инцидентът е станал в автобус  №15. Всичко започва от една невинна забележка към момиче, което е качило калните си ботуши на седалката.

"Казах им, че не е възпитано да си държат краката горе и слязох. Момчето извика нещо след мене и аз се качих да видя какво иска и вече ме посрещна градушката от удари. Без обяснения, без разправии, без никакъв диалог, без никакъв разговор. Аз се опитах да се предпазя, но ударите бяха прекалено силни и точни и получих този вид”, каза Чанко Стайков.

 

Това, което най-много е шокирало Чанко Стайков е, че момичето и момчето са били на не повече от 15 години.

"Това беше също едно от нещата, които ме шокира…млади хора и такава агресия, при невинен повод, нямам обяснение какво  е предизвикало това, тази невинна забележка”

Другото, което е шокирало пребитият мъж е в автобуса е, че никой не е реагирал, нитошофьора, нито кондукторката, нито пътниците.

Шефът на общинският превозвач „Бургасбус” Петко Драгнев отказа да застане пред камерата ни, но заяви по телефона, че инцидентът  е станал не в автобуса, а на спирка и фирмата не носи никаква отговорност.

Шофьорите на автобус № 15  разбраха за инцидента от нас.

”Възмутен съм разбира се, кой няма да се възмути", каза Иван Петров, шофьор на автобус.

 

Шофьорите се надяват, че скоро ще бъдат монтирани камери в автобусите за повече безопасност и на тях, и на пътниците.

„За охрана не знам, но като видионаблюдение  е хубава да има и съответно там може да се види вече как се случват нещата и може би да има такъв пункт , където да наблюдават диспечари и съоветно и охранителна фирма и при такива инциденти да се реагира", каза Димитър Петканов, също шофьор на автобус.

Днес пътниците на спирката на автобус номер 15 също бяха шокирани от случилото се.

"Всички искаме повече сигурност , не само в автобусите , но и на улицата.”

"Има много агресия, която трябва да се промени".

"Много шокиращо даже, това са безобразия”, казаха те.

Полицията издирва младежа, извършил побоя по описание. Ще бъдат разпитани още шофьорът и кондукторката на автобуса, както и свидетели на инцидента.

 

fallback
Още от България
fallback