fallback

Лифтът във Витоша вече е поправен

От вторник съоръжението ще работи нормално

04.01.2016 | 18:16 Автор: Анита Соколова

Повредата на лифта от Симеоново до хижа Алеко вече е оправенa и от утре съоръжението ще работи нормално, заявиха от Витоша ски за България он ер. По думите им аварията не е била сериозна и затова хората не са били известени. Вчера повече от половин час заседналите хора не знаеха какво става и кога ще тръгне лифтът.

Още по темата

При по-сериозни аварии на лифта известителна система по трасето съобщава на хората, че е възникнал проблем и какво предстои. За вчерашният случай обаче това не е било необходимо, твърдят от Витоша ски.

„Това е механичен дребен проблем, който за нещастие костваше в неблагоприятно време хора да висят повече от 30 минути в самите кабинки. Моля за извинение и се надявам повече да не се повтори. Телефонът, който е в нашия сайт, е бил включен на секретар, тъй като повредата се случва след работното време на касиерката, която отговаря за този телефон", каза Радослав Пеев от Витоша ски.

 От фирмата поясниха, че телефонът се използва предимно за информация за работното време на лифта, а при аварии разчитат на известителната система. Повечето съоръжения са морално остарели. Кабинковият лифт от Симеоново е на повече от 30 години, а седалковият тръгващ от Драгалевци е на цели 60.

„Надяваме се, че съвсем скоро ще можем да ги обновим. Разбира се нашият план не включва обновлението, а една проста замяна, защото в 21-ви век не може да подменим един лифт, който е произведен преди 60 години със същия лифт.“, допълни още Пеев.

Витоша ски отговарят за поддръжката на лифтовете, като всички те са минали профилактични проверки в края на миналата година и отговарят на изискванията, категорични са от фирмата. 

 

 

fallback
Още от България
fallback