fallback

Планинските спасители намериха мъж, който се бе изгубил във Витоша

Условията за туризъм в планините са лоши

03.01.2016 | 11:21 Автор: Ирина Георгиева

Още по темата

Планинските спасители намериха мъж, който се бе изгубил в района на Витоша, съобщиха от ПСС към БЧК за Агенция "Фокус". Инцидентът е от изминалото денонощие.

Сигналът, подаден на 2 януари е за изгубен мъж с психически отклонения в района на Витоша. Той е намерен и върнат на семейството му след издирвателна акция на дежурния екип от Алеко.

Условията за туризъм на 3 януари са лоши, особено по високите части на планините, където освен силен вятър има и мъгла, предупреждават от ПСС. В по-ниските части времето е сравнително тихо с превалявания от слаб сняг, цитирано от Агенция "Фокус". Има малка снежна покривка. Температурите по върховете са между - 11˚ и - 13˚. На Ботев е - 9˚, а на Мусала - - 11˚. В районите на хижите температурите варират около - 4˚ и - 6˚.

Според ПСС температурите са нормални за началото на януари, но заледените терени и лошата видимост създават предпоставки за инциденти. От ПСС препоръчват на туристите да се движат с повишено внимание и да се екипират добре с топли дрехи и котки, съобразно зимните условия. 

 

fallback
Още от България
fallback