Патриарх Неофит: Новата 2016 г. да бъде година на още по-силната ни вяра

Патриархът отслужи молебен в "Св. Александър Невски"

01.01.2016 | 13:06 Редактор: Мария Аладжова
Патриарх Неофит: Новата 2016 г. да бъде година на още по-силната ни вяра

Негово Светейшество патриарх Неофит отслужи молебен за благословение на Новата 2016 година в катедралата "Св. Александър Невски" в София. Патриархът пожела мирна и благословена година, изпълнена с още повече вяра и грижа за ближния.

Още по темата

“Настъпващата днес Нова година да бъде година на нашата още по-силна вяра, още по-крепка надежда и още по-дейна любов към Бога и към нашите ближни! В изпълнение на Божията свята воля и тази година да продължим да сеем от плодовете на правдата, които се сеят „в мир от миротворците”, и така да дадем своя личен принос към Божието дело на земята и Неговата грижа за спасението на света и цялото творение, неизменно помнейки завета на апостола: „Непрестанно се молете. За всичко благодарете; защото такава е спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса”, каза българският патриарх.

Негово Светейшество отбеляза, че в първия ден от Новата година честваме паметта на един от най–прославените светци на Църквата – св. Василий Велики. А на него трябва да гледаме като пример, който ни е особено нужен тъкмо днес, когато броят на жадните за Божието слово, на нуждаещите се от дом, от топлина и от човешко отношение става все по-голям. „Затова, възлюбени, нека влезем и в тази Нова година, имайки пред очи примера на Великия Василий”, заключи словото си той.