fallback

-10° показват термометрите на 31 декември в София

В страната ще е предимно слънчево и студено броени часове преди Новата година

31.12.2015 | 09:00 Автор: Ирина Георгиева

Броени часове преди Новата година термометрите в София замръзнаха на -10°, видя екип на Bulgaria ON AIR. Въпреки че на 30 декември падна първият сняг в столицата, той се стопи още на следващия ден, а студът скова улиците в лед.

Времето в страната на 31 декември

На 31 декември ще е предимно слънчево и студено, прогнозират от НИМХ при БАН. Жълт код за студено време е обявен за всички области на страната, а в областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен и Добрич важи жълт код за силен вятър. Температурите ще са между -10° и -5°, а максималните ще стигат до 0°.

Център за кризисно настаняване на бездомни хора в столицата

През изминалото денонощие 127 души са настанени в Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в столицата, съобщи директорът на Центъра в кв. "Захарна фабрика" Божанка Латева за Агенция "Фокус". Сред настанените не е имало хора с измръзвания, вследствие на студеното време. 

Пътища

Републиканските пътища са проходими, посочва справка в сайта на АПИ. Температурите са в интервала от - 15 С° до + 5 С°. Времето е предимно облачно, но без валежи от дъжд. Вятър духа над по-голямата част от страната. Слаб сняг вали в районите на Тервел и Карапелит (обл. Добрич), Попови ливади (обл. Благоевград), „Ришки“ и „Дюлински“ проход (обл. Бургас), Юндола (обл. Пазарджик), Невша (обл. Варна), Котел (обл. Сливен).

Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи, по усойните места и в планинските райони са влажни, заскрежени, обработени и опесъчени. Няма ограничена видимост поради мъгла.

Проходите "Златишки" и "Върбишки" са затворени за всички МПС.

fallback
Още от България
fallback