Движението на АМ Хемус е нормално

На пътя Ловеч-Троян няма сняг, но настилката е мокра

30.12.2015 | 14:26 Редактор: Ирина Георгиева
Движението на АМ Хемус е нормално

Движението на АМ "Хемус" е нормално, няма натрупала снежна покривка, но пътят е мокър и заскрежен , съобщи екип на Bulgaria ON AIR. От АПИ предупреждават да се шофира внимателно. 

Камиони над 12 тона няма да се движат по някои първокласни и второкласни пътища на 30 декември, който е последен работен ден преди почивния 31 декември – от 16 до 20ч., и по магистралите, съобщава МВР.

По АМ "Тракия" има предупреждение за опасност в участъка Деветак-Ветрен до 30 декември.

За магистралите Хемус, Струма, Марица, Черно море и Люлин няма ограничения.

Затворени са проходите Златишки, Върбишки. На Пампорово – забранено за над 3,5 тона, на Петрохан – за над 12 тона, Твърдишки – за над 10 т., Дюлински – за над 3,5 т. Вратник – за над 3,5 т. Проходът Шипка е отворен.

На пътя Ловеч-Троян няма сняг, но настилката е мокра, допълва екип на Bulgaria ON AIR

Очаква се засилено полицейско присъствие в Ловеч във връзка с предстоящите празници, заяви говорителят на Областна дирекция на МВР-Ловеч Габриела Тодорова за Радио "Фокус" - Велико Търново

Силите на реда ще са особено бдителни в дните преди и след празниците, когато се очаква засилен трафик. Пътни полицаи ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата днес и на 3 януари, когато е последният почивен ден и се очаква трафикът да е засилен.

Най-натоварените пътни участъци в ловешка област са около Ябланица и Луковит, припомни Тодорова. Силите на реда ще осигуряват полицейско присъствие и на местата, където се очаква по-голямо струпване на хора: гари, автогари, базари, хипермаркети, молове, жилищни квартали.