fallback

Куртулуш Байрям празнуваха мюсюлманите в Гоцеделчевско на 29 декември

М. Карадайъ заяви по време на празника в с. Брезница, че няма структури, които да се съмняват за отстраняването на Местан

29.12.2015 | 20:00 Автор: Ирина Георгиева

Куртулуш Байрям празнуваха мюсюлманите в Гоцеделчевско на 29 декември, предадоха кореспондентите на Bulgaria ON AIR. Празникът е свързан с решение за възстановяване на имената им през 1989г., които бяха насила сменени по време на Възродителния процес.

За да почетат празника в село Брезница пристигнаха заместник-председателят на ДПС Алиосман Имамов, както и тримата нови временни лидери на ДПС в лицето на Четин Казак и Мустафа Карадайъ.

Мустафа Карадайъ бе категоричен, че няма структури, които да се съмняват в правотата на решението на ДПС относно отстраняването на Лютви Местан.

"Картината е ясна. Решението на централния съвет е единодушно. Без нито един "против", без нито един "въздържал се". И от тази гледна точка картината е ясна, няма структури, които по един или друг начин да се съмняват в правотата на решението.В този период при подготовка на национална конференция основната ни задача е да минем по структурите, да си проведем заседанията, и да си извървим процедурата, за да проведем една нормална конференция." - поясни Карадайъ.

 

fallback
Още от България
fallback