fallback

Мариана Георгиева обяви, че ще последва Лютви Местан

Изявлението си тя направи в право на отговор към публикация в "24 часа"

29.12.2015 | 17:39 Автор: Мария Аладжова

Депутатът от ДПС Мариана Георгиева обяви, че ще последва сваления от всички постове в партията и неин бивш председател Лютви Местан. Това стана ясно в правото на отговор на Георгиева към публикация в "24 часа", според която тя и депутатът Венцислав Каймаканов са избрали да останат в ДПС.

Още по темата

В изявлението си Георгиева посочва, че ще следва Местан, защото бил "последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение".

"Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение – евро-атлантическото развитие на България. Няма нищо по-нелепо от това, да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либерал-демократ, доказван неизменно цели две политически десетилетия в България", допълва тя.

От редакцията на вестника пък информират читателите си, че многократно са я търсили за коментар, след като се появи информацията, че ще остане в редиците на ДПС, но Георгиева не си вдигала телефона.

На 24 ноември Лютви Местан бе изключен от ДПС, след което още трима депутати от парламентарната група обявиха, че напускат и стават независими.

fallback
Още от България
fallback