fallback

Трима депутати напускат ПГ на ДПС

Парламентарната група на ДПС намалява до 32 души

26.12.2015 | 18:21 Автор: Васил Детелинов

Освен Лютви Местан и още трима депутати напускат ДПС, стана ясно на 26 декември на събирането при Тюркян чешма в кирковското село Могиляне.

Още по темата

Лютви Местан коментира освобождаването си така: "Решението за моята оставка е факт, аз го приемам, но не приемам начина, по който се взе."

Бившият председател на партията дойде преди възпоменателния митинг.

С него бяха посланикът на Турция Сюлейман Гьокче, турският консул в Пловдив и областният лидер на ДПС и кмет на Джебел Бахри Юмер.

Очакваше и частна визита на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, която обаче беше отменена в последния момент.

Местан беше придружен и от депутатите на ДПС Айдоан Али, Шабанали Дурмуш и Хюсеин Хафъзов, които заявиха че ще го последват и извън партията.

"Ние, колегите от ДПС заявяваме, че оставаме в парламента, но напускаме ПГ на ДПС и ще бъдем независими депутати", заяви Хюсеин Хафъзов, напуснал ПГ на ДПС.

Още по темата

"Аз не знам с какво заслужих дори без да ми се иска официално оставката да бъде свикано заседание, на което да нямам достъп. Дори осъденият на смърт има право на последна дума", коментира изключването си Лютви Местан.

С напускането на тримата депутати и оставането на Лютви Местан като независим народен представител, парламентарната група на ДПС намалява до 32 души. Въпреки това, ДПС ще остане силно, категоричен е един от съпредседателите на партията Мустафа Карадайъ.

"Този площад доказа за пореден път, че ДПС има една особена чувствителност, твърда имунна система, едно тяло. По един или друг начин има опити бацили и вируси да проникнат, но имунната система не ги допуска да се развиват и тялото се съхранява и излиза и по-силно", заяви Карадайъ.

Тримата съпредседатели на ДПС, които не се засякоха с доскорошния си председател бяха освиркани на площада.

Още по темата

Дали разцеплението в ДПС ще продължи и ще има ли алтернатива на Движението за права и свобод - ще бъде чуто желанието на избирателите, лаконичен беше по-рано Лютви Местан. "Времето ще покаже", допълни още той.

Местан: И осъденият на смърт има право на последна дума!

На въпрос дали ще създава алтернативна партия, Местан отговори, че ще бъде чуто желанието на избирателите

fallback
Още от България
fallback