Стотици хиляди хора потеглиха на път

Допълнителни места във влаковете и повече автобуси за празниците

24.12.2015 | 17:31 Редактор:
Стотици хиляди хора потеглиха на път
Стотици хиляди хора потеглиха на път

Стотици хиляди хора потеглиха на път на 24 декември, за да посрещнат Бъдни вечер. Натоварен беше трафикът по пътищата, а по гарите се извиха опашки.

От централната автогара в София са осигурили допълнителни 110 автобуса. От там уверяват, че ще създадат организация да извозят всички, макар и в някои случаи да се налага на пътници да изчакат следващ автобус, който тръгва няколко часа по-късно.

Заради повечето пътници БДЖ осигури 20 000 допълнителни места във влаковете за празниците.

"Продали са ми място за друг тип вагон и се оказа, че не съществува такова място. Ще пътувам прав до Варна", оплака се млад мъж пред Bulgaria ON AIR. Възрастен мъж пък каза, че е пътувал отлично, влакът не е имал закъснение, вътре е било  топло и нямало правостоящи пътници. 

Спокойна е пътната обстановка на изхода на София в посока Варна, предаде Агенция Фокус. Движението по АМ "Хемус" не е натоварено, но е затруднено от гъста мъгла, която постепенно се вдига след 20-ти км. Пътните настилки са мокри и на места заледени. Гъстата мъгла затрудни и шофьорите в Югозападна България.

Според туристическия бранш около 340 000 българи ще посрещнат Рождество Христово с близки, роднини и приятели в курортите и хотелите у нас. Повече ще бъдат туристите за Новогодишните празници - над 360 000. 240 000 българи са избрали чужбина.

Очаква се около 110 00 чужденци да посетят страната ни за Коледно-новогодишните празници.

Репортаж на Пролетина Съботинова.