fallback

Ръководството на ДПС, събрано в Бояна твърди, че партията е единна

Коментари на влизане

24.12.2015 | 13:09

При засилени мерки за сигурност и при огромен медиен интерес започва извънредното заседание на ДПС в Бояна, в дома на Ахмед Доган. То се провежда в присъствието на почетния председател Ахмед Доган и в отсъствието на председателя на ДПС Лютви Местан, който е в Кърджали.

Още по темата

От 12ч. на обед започнаха да идват представители на ДПС от областните центрове, депутати и заместник-председатели на партията, включително Юнал Лютфи, Йордан Цонев и Хасан Адемов, съобщи Иван Иванов, репортер на телевизия Bulgaria ON AIR от Бояна във включване на живо в новините в 13:00ч.

 

Депутатът Джейхан Ибрямов коментира, че Лютви Местан явно трябва да прочете устава на партията, щом смята, че събирането при Ахмед Доган е незаконно. Тунчер Кърджалиев пък призна, че е смущаващо, че председателят на Движението дава пресконференция в Кърджали, докато почетният лидер събира останалата част от ДПС в сараите си.

"Смущаващо е, но само толкова", каза Кърджалиев.

Още по темата

„ДПС е по-единна от всякога”, коментира преди него Ибрямов.

По-рано през деня стана ясно, че Местан не приема критиката на Доган за декларацията, прочетена в парламента на 25 ноември 2015 от името на ПГ на ДПС. В нея партията подкрепя позицията на Турция в инцидента със сваления руски изтребител Су-24 над сирийската граница от турските военновъздушни сили на 5 ноември 2015.

ДПС ще даде заседанието брифинг.

 

fallback
Още от България
fallback