ДПС заседава в Бояна

Централният съвет се събра след критичната реч на Доган

24.12.2015 | 11:35
ДПС заседава в Бояна

Движението за права и свободи провежда заседание на Централния съвет от 13:30, съобщава сайтът на ДПС. Очаквайте в новините на Bulgaria ON AIR подробности от мястото на събитието.

Заседанието на Централния съвет е свикано незаконно, каза председателят на ДПС Лютви Местан в Кърджали, съобщава сайтът http://rodopi24.blogspot.bg/

Още по темата

Заседанието бе свикано след изявлението на почетния председател на партията Ахмед Доган, разпространено от партията във вторник вечерта, в което каза, че ДПС трябва да се поднови.

Поводът бе декларацията, приета във връзка със сваления руски изтребител Су-24 от турските ВВС до границата със Сирия на 25 ноември 2015.

Почетният председател определи декларацията на ПГ на ДПС, прочетена по време на пленарното заседание, като "гаф".

ДПС взе страната на Турция в инцидента, за който Москва обвини Анкара, че е свалила безпричинно изтребителя, а турските власти обясниха, че е летял на тяхна територия.

Още по темата

Председателят на ДПС Лютфи Местан каза, че руската авиация е нарушавала многократно въздушното пространство на Турция, въпреки предупрежденията, потвърдени от НАТО и че в борбата с Ислямска държава "безспорно са необходими и усилията на страни, които не са членки на НАТО .. в "стриктна координация между всички страни участници и при стриктно спазване на международното право, в това число и на териториалната цялост и суверенитета на всяка една страна".

С декларацията си ДПС обяви, че не подкрепя "защитата на режима на Башар Асад".

/Корица: Бояна, домът на Ахмед Доган, 24 декември 2015. Снимки: Иван Иванов, Bulgaria ON AIR/