През юни ще бъде пусната метростанцията на Черни връх

Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които трябва да бъдат завършени през 2019г.

22.12.2015 | 14:02 Редактор: Ирина Георгиева
През юни ще бъде пусната метростанцията на Черни връх

През юни ще бъде пусната метростанцията на "Черни връх", съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде агенция "Фокус". Тя отбеляза, че довършителните дейности по станцията на метрото се изпълняват по график.

Още по темата

Работата по третия метродиаметър ще започне със седем станции, които трябва да бъдат завършени през 2019г. Те ще обхващат дължината от 7 км., съобщи Фандъкова. Третия метродиаметър е участъкът от Малък градски театър зад канала до ул. "Житница" в "Красно село". За строителството на 4 от тези станции ще се наложи временно ограничаване на движението - при ул. "Граф Игнатиев", НДК, ул. "Георги Софийски" и ул. "Житница".

"През есента планираме да започнем и строителството на още 5 метростанции - една на бул. "Владимир Вазов" източно от моста "Чавдар" и четири в кв. "Овча Купел". Тези трябва да завършат заедно с метростанциите от централния участък – в средата на 2019 г., като тогава общата дължина на мрежата ще е 52 км с над 500 хил. пътници дневно." - коментира Фандъкова.

По думите й в началото на януари предстои представяне на организацията на движението и се прави всичко възможно максимално малко да бъде ограничено то.

Строителството при метростанцията на Орлов мост ще е при много тежки условия, но въпреки това няма да има съществено затваряне на движението. Другите метростанции ще се изграждат в стеснени градски условия.

В края на януари и началото на февруари се очаква да започне същинската организация и работа. Фандъкова призова столичани да използват обходните маршрути и заяви, че най-тежко ще бъде преминаването по бул. "Патриарх Евтимий" и кръстовището му с бул. "Витоша" и по бул. "Гешов" при пресичането му с булевард "България". 

/Снимка: Йорданка Фандъкова, Facebook/