fallback

Издирват се извършителите на въоръжения грабеж в Пазарджик

Бизнесменът Спас Спасов и брат му са в стабилно състояние

22.12.2015 | 13:43

Нападателите, участвали във въоръжения грабеж с двама ранени на 21 декември вечерта в Пазарджик, се издирват, съобщи пред Bulgaria ON AIR говорителят на местната полиция Мирослав Стоянов.

Инцидентът стана в офис в индустриалната зона на града.

Пострадалите са настанени в софийска частна болница по свое настояване. Няма опасност за живота им. Единият от тях е Спас Спасов - бизнесмен, който се занимава със саниране и продажба на сгради. Той е прострелян два пъти в крака и ръката. Другият ранен е брат му Тодор, който е уцелен в подбедрицата.

Четирима маскирани нахлули в сградата около 21 ч. Първо нападнали пазача, който е седял в каравана до входната врата. Мъжът бил обезвреден и завързан, след което грабителите атакували самия офис. По това време там била и жената на Спасов - Катя.

Братя Спасови и жената били съборени на земята в опита си да окажат съпротива. Двамата мъже били простреляни. Крадците отмъкнали всички наличните около 15 000 лв, скъпоценностите и мобилните телефони на жертвите.

Полицията издирва нападателите. Изходите на Пазарджик и Пловдив бяха блокирани, но грабителите все още не са задържани.

Спас Спасов е известен в Пазарджик бизнесмен. Той е собственик и на фабрика за тухли в беловското село Мененкьово. На последните местни избори синът му Антон Николов бе избран чрез преференциален вот за общински съветник в Пазарджик от листата на БСП.

Според жители на Пазарджик, Спас Спасов преди години е имал група за джебчийство, чрез която натрупал капитала си.

fallback
Още от България
fallback