fallback

Цачева отстрани Кадиев заради джиповете на Танева

Кадиев попита Екатерина Захариева как ще се бори с корупцията

18.12.2015 | 17:55 Автор: Васил Детелинов

Независимият депутат Георги Кадиев не участва в гласуването на новия правосъден министър Малко преди вота председателя на народното събрание Цецка Цачева го отстрани от заседанието на парламента.

Причината – Кадиев използва трибуната, за да попита новият правосъден министър как ще се бори с корупцията по високите етажи на властта. И даде за пример обществената поръчка за луксозните джипове, с които ще се оборудват горски стопанства в страната. 

Министърът на земеделието се почувства засегната от казаното, тъй като Кадиев припомни, че автомобилите ще бъдат доставени от фирма на  съученик на Десислава Танева.

 

"За последната седмица имаше 3 скандала с корупция. Единият скандал седи тук до мене, в дясно- г-жа Танева, чийто съученик е видите ли единствен участник за доставка на джипове за 200 хиляди лева за горското стопанство. Едно време Иван Костов казваше всички сме братовчеди, сега казваме всички сме съученици. Вие как ще се оборите с тази корупция, г-жо Захариева? Как ще накарате Танева да си подаде оставката? Защото тя друго не заслужава"- каза Кадиев. 

 "Направете си труда да проверите останалите обществени поръчки, на които е възложител Министерството на земеделието и храните и ще видите колко милиони левове са спестени през тази година, с които в момента разплаща задължения, с които влязохме в мандат. Драмата не е ли за съвсем друга обществена поръчка обявена от горските стопанства, в които цената е 30% по-ниска от тази по време на вашия мандат."-каза Танева.

 

 

Атмосфера във видеото.

 

 

fallback
Още от България
fallback