fallback

Екатерина Захариева получи държавния печат

Христо Иванов обеща да й помага

18.12.2015 | 17:44 Автор: Васил Детелинов

Новият правосъден министър Екатерина Захариева получи ключа за държавния печат от предшественика й Христо Иванов. При получаването му Захариева обеща, че ще продължи да работи по съдебната реформа, за да върне доверието на обществото към правораздаването.

Захариева заяви, че Законът за съдебната власт ще е сред основните й приоритети. От своя страна вече бившия министър подчерта, че очаква от нея задълбочаване на работата по съдебната реформа.

Иванов допълни, че законът за съдебната власт ще бъде редактиран, като промените ще включват вече приетите поправки в Конституцията.

 "Досега много хора си мислеха, че министър на правосъдието, ще използвам шахматните термини, има топ. Но аз съм работил с г-жа Захариева и знам, че тя и като характер, и като капацитет ще докаже и ще се види, че това е ход с дамата," каза Христо Иванов.

 "Всички са недоволни в момента от системата- и магистратите и хората и бизнеса, това което аз мога да поема като ангажимент е да продължа с това, което е започнал екипа на Христо. Има различно закони подготвени на различни нива. Законът за съдебната власт е топ приоритетът в момента," Екатерина Захариева

 

 

fallback
Още от България
fallback