Румен Христов очаква до седмица да има ново споразумение между ГЕРБ и РБ

На първо място РБ поставя антикорупционния закон, заяви заместник-председателят на СДС

17.12.2015 | 09:59 Редактор: Мариета Иванова
Румен Христов очаква до седмица да има ново споразумение между ГЕРБ и РБ

Актуализирано споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок се очаква да бъде подписано до седмица. Това стана ясно от коментара пред БНР за предаването „Преди всички“ на заместник-председателят на СДС Румен Христов

"Очаквам и съм почти сигурен, че ще успеем да се обединим с ГЕРБ около текстовете на актуализираното коалиционно споразумение," коментира Христов. Той поясни, че допълнението към споразумението е повече свързано с одобрената преди програмната декларация.

Заместник-председателят на СДС подчерта, че споразумението акцентира върху приоритетните за Реформаторския блок сфери, като отразява и вижданията, които са приоритетни за РБ по отношение на законодателната програма. 

Още по темата

"Най-вече говорим за по-подробна пътна карта, касаеща съдебните реформи, като на първо място поставяме закона за антикорупция по високите етажи на властта", коментира той.

Христов посочи още, че от РБ ще се съобразяват с предложения на ДСБ, въпреки решението им да бъдат в опозиция. 

"Ако предложенията са разумни и са в полза на нашите избиратели и обществото, ние ще ги приемем", коментира Христов. В отговор на въпрос дали ДСБ ще бъдат изключени от управлението, той посочи: „Не, ние нямаме намерение никого да изключваме, ние не сме призовавали никой да напуска РБ и не гоним никого. Всеки има право да подпише“.

Още по темата

Христов подчерта, че след 6 месеца ще бъде направена ревизия на подписаното споразумение и ще бъдат начертани мерките за ускоряване на темповете в случай, че не се наблюдават желаните резултати.

В коментар пред журналисти вътрешният министър  и вицепремиер по коалиционната политика Румяна Бъчварова коментира, че ако идеята на Реформаторския блок включва нещо ново спрямо предходното коалиционно споразумение от ГЕРБ ще го обмислят. Тя посочи още, че подписването на документа ще се случи след избора на нов министър на правосъдието.

 


коментирай >
Още от България
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма