fallback

Благотворителен концерт в помощ на деца-сираци

Коледен благотворителен концерт събира средства в помощ на децата, лишени от родителски грижи.

16.12.2015 | 17:21 Автор: Пролетина Съботинова

В навечерито на коледните празници, деца помагат на деца. Ученици и учители от британския колеж Дарби организират благотоворителен търг за децата в нужда. Тази година те събраха 2800 лв. Със сумата децата приготвят подаръци, с които да зарадват децата от домове в село Дрен, Ловеч и град Луковит.

 

"Със събраните пари се купува каквото е нужно на децата. Ние се консултираме с техните преподавалите, но купуваме най-вече учебни неща, химикалки, пособия, детски играчки, храна солено и сладко, всичко което би зарадвало децата" , коментира една от ученичките в колежа Светлана Недева. 

 

Освен подаръци и провизии за домовете, фондацията набира и средства от дарения, с които да подпомогнат талантливите деца, които живеят в домовете.

 

"С техните средства са събрали да закупят необходими вещи за децата, лакомства и арт-материали, но и част от тях ще бъдат вложени в обучение на младите хора от социалните домове,за да развиват своите таланти", коментира изпълнителният директор на Фондация Дарби - Бистра Илиева

 

Проектът има за цел да учи младите да правят добро не само по коледните празници, а през цялата година.

fallback
Още от България
fallback