Цветанов: Настоящето управление е без алтернатива

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че говоренето за предсрочни избори е несъстоятелно

16.12.2015 | 12:36 Редактор: Мариета Иванова
Цветанов: Настоящето управление е без алтернатива

Днешното управление е безалтернативно и е несъстоятелна теза да се говори за предсрочни избори или нов кабинет, заяви от парламентарната трибуна лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предава Dnes.bg. Ден по-рано – на 15 декември, лидерът на ДСБ Радан Кънев предложи премиерът Борисов да състави нов кабинет в дясна коалиция и нови ценности, но без ДСБ. Впоследствие обаче предложението беше отхвърлено.

Цветанов изтъкна още, че ГЕРБ се нуждае от силен коалиционен партньор, с който останалата част от партиите в управлението – ПФ и АБВ,  да имат възможност да правят политики. 

"ГЕРБ се нуждае от силен партньор, а не от коплексиран, който да повишава градуса на напрежението и да смятаме, че това е правилият подход за силна България", заяви Цветанов след третото гласуване на поправките на Конституцията в парламента, на което не присъстваха част от депутатите от Реформаторския блок. 

Още по темата

По думите на Цветанов 2015 е историческа година именно заради окончателното приемане на промените в Конституцията. Той допълни, че с тях се дава ясен знак за политическата воля, декларирана от всички парламентарни групи за необходимостта от съдебна реформа.

"Парламентът е мястото, където може да се изразява принципната позиция, когато се гласуват дадени законодателни промени. Искам да изразя несъгласие с тези, които превръщат парламента в лабораторен експеримент. Когато искаш да гласуваш "за" или "против", имаш своето право да го направиш, но не да бъдеш част от лабораторни експерименти", заяви Цветанов.

Лидерът на БСП Михаил Миков определи поправките като самоцелни, които по думите му няма да променят нищо.