fallback

Делегациите блокираха движението за втори ден

15.12.2015 | 12:43

За втори пореден ден на 15 декември районът на летището бе отцепен, както и част от Дружба, заради посрещане на правителствена делегация.

Понеделник

В деня на визитата на турския премиер Ахмет Давутоглу бул. Брюксел не бе затворен както вчера, когато посрещнахме президента на Гърция Прокопис Павлопулос. Тогава за два часа трафикът почти замря по бул. Христофор Колумб, както и преките към него. Трамваи, тролеи, камиони и коли пълзяха, пътниците закъсняваха или си изтърваха самолета, а над главите им булевардът-мост бе пуст.

 

Вторник

За турската делегация на кръстовището за Т1-Т2 този път поставиха регулировчик, но клаксоните на недоволните шофьори бяха по-оглушителни от сирените на кортежа. Една кола остана на място с леко огъната ламарина.

И в центъра имаше задръстване, предизвикано от протеста на Атака в района на парламента и Невски. Около бул. Левски от сутринта бе струпана жандармерия и десетки полицаи, но за щастие този булевард не го затварят.

Предвид заминаването на гръцката делегация следобед и - евентуално и на турската - вечерта, имаме готовност отново да стоим в колите.

 

fallback
Още от България
fallback