fallback

Цветанов: Водят се преговори с трима кандидати за министър на правосъдието

В момента залагаме на чисто експертната експертиза, заяви председателят на ПГ ГЕРБ

15.12.2015 | 11:57 Автор: Мариета Иванова

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че в момента се водят преговори с трима потенциални кандидати за поста на министър на правосъдието, предава Агенция Фокус. Двама от тях са действащи магистрати, посочи още той и допълни, че бъдещият министър на правосъдието трябва да е експерт. 

Цветанов посочи, че че в момента са залага на чисто експертната експертиза, като допълнич, е това е „изключително чувствителна тема за българското общество". 

"Винаги сме казвали, че съдебната система трябва да остане независима. В тази посока трябва да вървим към профил, който може да отговори на очакванията на всички парламентарни групи и на обществото преди всичко“, заяви Цветанов.

От думите му стана ясно, че премиерът Бойко Борисов участва в преговорите и допълни, че когато се стигне го избор на министър на правосъдието, то името ще бъде обявено от министър-председателят. Цветанов посочи още, че на 14 декември са проведени разговори с потенциалните кандидати.

Същият ден премиерът Борисов посочи, че ще изчака до 15 декември да разбере позицията на Реформаторския блок и веднага след това ще бъдат подготвени кандидатури за министър на правосъдието.

Още по темата

В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR на 11 декември председателят на правната комисия в НС Данаил Кирилов заяви, че в ГЕРБ не са обсъждани конкретни имена за заместник на Христо Иванов. Тогава Кирилов заяви, че от медиите научава, че неговото име се спряга за следващ министър на правосъдието.

 

fallback
Още от България
fallback