Борисов чака до 15 декември за номинациите на правосъден министър

До вторник РБ следва да заяви позицията си, посочи премиерът

14.12.2015 | 12:42 Редактор: Мариета Иванова
Борисов чака до 15 декември за номинациите на правосъден министър

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще изчака до вторник- 15 декември, да разбере позицията на Реформаторския блок и веднага след това ще бъдат подготвени кандидатури за министър на правосъдието. Той направи изказването пред журналисти в УМБАЛСМ „Пирогов“ след откриването на обновеното Отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия в болницата, предава Агенция Фокус.

Попитан какво лице би избрал за поста правосъден министър премиерът подчерта, че вече трети ден отговаря на този въпрос и подчерта: 
 
„Министрите в това правителство се назначават, след като с колегите от РБ поставим кандидатурите си- без квоти, и намерим най-добрия за дадения пост. Ще изчакам вторник, когато блокът трябва да заяви своята позиция и веднага след това ще седнем да подготвим кандидатури за министри", коментира той, цитиран от Агенция Фокус.

Пред журналисти в неделя- 14 декември, лидерът на ДСБ Радан Кънев посочи, че водената от него партия няма да предлага кандидатура по поста на министър на правосъдието с оглед на това, че ДСБ мина в опозиция.