fallback

Кънев: Ще подкрепяме смели решения, които променят страната

Отговорност за решенията на Москов вече носи г-н Борисов, заяви лидерът на ДСБ

13.12.2015 | 15:14 Автор: Мариета Иванова

Ще подкрепяме смели решения на правителството, такива, които променят страната, заяви пред журналисти Радан Кънев. Той обаче подчерта, че такива не се виждат. Лидерът на ДСБ допълни, че партията му ще продължи да подкрепя здравната реформа на Петър Москов във вида,  в която я познават. - „Защото нали се сещате вчера да я подкрепяме и да смятаме, че е много добра - тя е много добра, а днес понеже сме в опозиция да не я подкрепяме“, коментира той.  Кънев определи решението на Петър Москов да остане на поста здравен министър като  „личнo“.

„Интрига няма. Нещата са напълно ясни. Нещата са такива, каквито са казани.   Ръководството на партията взе едно решение, което е много твърдо, много категорично. Той (Петър Москов- бел.ред.) взе друго решение и се оттегли от поста заместник-председател на партията. Ще излъжа, ако кажа, че този момент е приятен за мен. Но има такива моменти“, заяви Кънев.

Той посочи, че твърдението, че Петър Москов остава министър от Реформаторския блок е негова лична преценка и допълни: „Отговорността за действията му носи вече г-н Борисов“.

Кънев определи като „много забавна“ версията, че страната тръгва към предсрочни избори след като ДСБ свали доверието си към кабинета.

„Много ми е забавна тази версия, наистина, защото когато се вземат решения с ДПС, с АБВ и не се съгласуваха толкова много пъти с Реформаторския блок в 43-ят парламент, ние не бяхме никак важни. В момента обаче, когато показахме, че можем да стоим зад избирателите си и да следваме програмата си и да не прекрачваме червената линия се оказахме много важни и че можем да предизвикаме предсрочни избори. Ако е така, то ще ги спечелим, което означава, че ГЕРБ няма да ги предизвика, защото няма да ги спечели“, коментира Кънев.

Вижте цялото изказване от видео файла.

Кънев не се съгласи и с изказването на Петър Москов, че ДСБ ще предложат кандидат да нов министър на правосъдието, като подчерта, че от опозицията не предлагат правят подобни предложения.

Атанас Атанасов на свой ред заяви, че „няма обективни условия за предсрочни избори“ и допълни „в неговия си стил г-н Борисов плаши хората“.

От своя страна, премиерът Бойко Борисов заяви, че ДСБ влизат в кампания за президентските избори с решението си да бъдат опозиция на управляващите.

fallback
Още от България
fallback