Петър Москов остава здравен министър

Решението по думите е опит да предотврати предсрочни избори

13.12.2015 | 09:39 Редактор: Мариета Иванова
Петър Москов остава здравен министър

Министърът на здравеопазването Петър Москов остава на поста си. Това е заявил самият той пред Нова телевизия, предава Dnes.bg. Решението по думите му има за цел да предотврати предсрочни избори.

"Убеден съм, че за реализацията на каквито и да било идеи е нужно да имаш влияние върху инструментите, с които можеш да ги реализираш. Ако първата цел беше изваждането на Реформаторския блок от управлението, не виждам причина това да им се поднася на тепсия“, коментира Москов. Той е категоричен, че не смята, че ДСБ трябва да се връща в състояние на капсулирана опозиция.

По думите му, ако има възможност при дестабилизация да се отиде на предсрочни избори, то това е по-опасно за държавата от всичко друго.

"С това решение се опитвам да предотвратя именно такъв сценарий", поясни Москов.

В същото време в коментар пред btv лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че водената от него партия няма как да промените мненията за политиките си от днес за утре.

Dnes.bg припомня, че късно вечерта на 12 декември ДСБ взе решение да свали политическото доверие от управляващата коалиция и да напусне парламентарното мнозинство. На заседанието на партията беше прието и оттеглянето на Петър Москов от поста заместник-председател на партията.  

 "Петър не е зам.-председател на ДСБ, дали е член или не, е негово решение", коментира днес  Кънев. -  "Той бе категоричен, че между двамата няма конфликт, въпреки че предпочитал Москов да си подаде оставката. Имаме вече различни политически роли и пътища. Това е джентълменска раздяла, но това не я прави по-малка раздяла", коментира той.