fallback

Борисов: Предсрочни избори през зимата са безумие

Премиерът предупреди, че ако РБ излязат от управлението, следват избори 2 в 1

12.12.2015 | 17:57 Автор: Мариета Иванова

Предсрочни избори през зимата са безумие, заяви в интервю за предаването "Годината" по „Дарик радио” премиерът Бойко Борисов. Той подчерта, че се „клел пред Реформаторския блок“, че няма да се кандидатира за президентските избори следващата година и ще пази стабилността в страната, цитира думи му Агенция Фокус.

„Ако те разклатят и излязат от управлението сега, да правим зимата – предсрочни избори, след още няколко месеца президентски избори – това е безумие. Като се има предвид, че действащият президент, който трябва да прави президентските избори, също е в края на мандата си, това би било тежък катаклизъм за страната. Ще зарежем стабилността, ще изкараме до президентските избори и ще отидем на избори две в едно”, коментира Борисов.

Той изтъкна още, че всеки, който си мисли, че може по някакъв начин да го „привърже с ДПС или с БСП или с който и да било друг – много се лъже“ и допълни, че ще изчака да види „какво ще кажат“. - „За нас има един верен вариант и този вариант е след шест –седем месеца са президентските избори“, заяви Борисов.

Той подчерта, че е разговарял с лидера на ДСБ Радан Кънев и че не му се сърди. Премиерът отбелязва, че позицията на Кънев в личен план „е може би неговата най-добра защита, но и желание да бъде фактор в политиката, така че оставам с най-добри чувства с него“. - „Надявам се да размислят, надявам се да разберат, че могат да причинят много тежък катаклизъм в държавата”, заяви още Борисов.

 

fallback
Още от България
fallback