fallback

Лукарски не вижда аргументи за бламиране на правителството

Мотивите за подкрепа са много повече, коментира икономическият министър

12.12.2015 | 16:29 Автор: Мариета Иванова

Министърът на икономиката Божидар Лукраски не вижда аргументи за бламиране на правителството. В интервю за предаването „Годината” по Дарик радио той коментира, че аргументите за подкрепа на правителството  са изключително в повече, предава Агенция Фокус.

По думите му, минавайки в опозиция, „реформите, за които сме обявили, че ще се борим, не мисля, че бихме могли да ги осъществим“.

Министър Лукарски се съгласи с думите на премиера Бойко Борисов, че бламирането на кабинета ще доведе до „една политическа спирала на невероятна нестабилност в един регион, в който ние се очертахме като остров на стабилността“. По думите му това ще бъде пагубно за България. - „Ще влезем в сценария „правителство на Орешарски”, но в много по-дълъг период от време. Не искам да бъда лош пророк, но това няма да бъде добре”, заяви министърът на икономиката.

Лукарски, коментира още, че гласуваното квотно разпределение на членовете във ВСС е само част от „голямото първенство, наречено реформа“. - „Случва се да допуснеш някои загуби, но това не означава да напуснеш първенството. Независимо от юридическите тълкувания и казуистиката по въпроса, прокуратурата е само част от наказателното правораздаване”, допълни Лукарски.

Той отбеляза, че съдебната реформа е свързана с още много други законодателни актове. В тази връзка министър Лукарски посочи за пример  Закона за съдебната власт, Гражданско-процесуалния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс. По думите му „именно тези промени ще се усетят от нормалния български граждани, който в момента е страна по един съдебен спор”.

fallback
Още от България
fallback