fallback

Остават ли реформаторите във властта?

ДПС не изключи предсрочни избори

11.12.2015 | 19:15 Автор: Кремена Кръстева

Реформаторският блок ще излезе с единна позиция във вторник дали остава в управлението. Дотогава партиите в блока, всяка поотделно, ще направи своя анализ и преценка дали ще подкрепи кабинета занапред. За Движение България на гражданите това ще стане в неделя, а ръководството на ДСБ се събира в Поморие, за да вземе решение по въпроса. На този етап мненията на представители на управлението са, че властта е по-скоро стабилно, но от ДПС не изключиха предсрочни избори.

Два дни след като конституционните промени станаха факт, коментарите около стабилността и бъдещето на коалицията не стихват. Според заявилия се като опозиционен депутат Радан Кънев управлението, макар и силно, тръгва в погрешна посока.

„Същите, които свалиха ГЕРБ през 2013 година , които му спретнаха Костинброд, същите тези хора бяха предпочетени като партньори в сегашното управление, а то се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ“ коментира Радан Кънев, лидер на ДСБ.

Докато лидерът на ДСБ не пести критики, то от ръководството на ДБГ, също част от реформаторите, бяха по-пестеливи в коментарите.

„За мен лично целта на блока е преди всичко, аз съм за това всички заедно да бъдем в мнозинството, или да бъдем в опозиция, това ще бъде решене на обща дискусия“, каза Найден Зеленогорски от ДБГ.  

Докато реформаторите са недоволни от постигнатите промени в конституцията, от ГЕРБ и ДПС отчитат направеното като стъпка напред.

От АБВ не виждат проблем в управлението, очакват да бъде издигната личност за правосъден министър,противоположност на Христо Иванов.

От ДПС се усъмниха в стабилността на управлението. Лидерът на движението Лютви Местан заяви, че настоящата формула на властта води към неуспешно управление и не изключи предсрочни избори.

 

fallback
Още от България
fallback