fallback

Мащабна схема за данъчни измами разкри ГДБОП

Установена е данъчна измама за 3 млн. лева

11.12.2015 | 16:20 Автор: Ирина Георгиева

Мащабна схема за данъчни измами разкри ГДБОП. Акцията в София, Варна и Ловеч е проведена съвместно със служителите на НАП и прокурори от Специализираната прокуратура. Установена е данъчна измама за 3 млн. лева.

Служителите на ГДБОБ са предприели действия на 10 декември, съвместно с НАП и прокурори от звеното за борба с данъчни престъпления в Специализираната прокуратура.

В хода на операцията са осъществени процесуално-следствени действие - претърсване и изземване от три адреса на българско търговско дружество в градовете София, Варна и Ловеч. Установено е, че дружеството е намалявало данъчните си задължения, като е ползвало първични счетоводни документи (данъчни фактури) на фирма от типа "липсващ търговец" и е отчитало неосъществени доставки на стоки. По този начин дружеството е приспадало неследващ се данъчен кредит в размер на 3 милиона лева, което се явява и щета за държавния бюджет. 

От офисите са иззети счетоводни документи и компютърна информация. Извършва се анализ на събраните доказателства. Предстои повдигане на обвинения.

fallback
Още от България
fallback