fallback

Местан: Записите на разговори между Ченалова и Янева атакуват премиера

По думите му това се потвърдило от дебатите на 9 декември

11.12.2015 | 15:10 Автор: Мариета Иванова

Лютви Местан заяви пред журналисти в парламента, че целта на атаки, подобни на изтеклите записи на разговори между Румяна Ченалова и Владимира Янева е фигурата на премиера.

„Това се потвърди неоспоримо,“ коментира лидерът на ДПС. - „Дебатите в сряда показаха още нещо – самият факт, че оставката бе подадена дори не след приключване на гласуването на цялостния проект, а в мига, в който не мина една конкретна разпоредба, която засяга конкретна персона в съдебната власт, показа, че целта на министъра и на онези части от РБ, които стоят зад него, не е била загриженост в съдебната реформа в нейната цялост, а персонална саморазправа за последващо персонално овладяване на съдебната власт”, заяви Местан.

Лидерът на ДПС допълни, че самото напускане на парламента е най-яркото доказателство.

„ДПС подкрепи отпадането на тайното гласуване, вижте обаче колко гласа са получени от РБ. Радан Кънев го нямаше и това оголва истинските цели, които са имали във връзка със съдебната реформа”, коментира Местан.

„Този, който започна реформата, бе Радан, ама май я завършиха други. Няма да използвам имена, за да търся римите. Не го казах аз, а вие”, заяви той във връзка с това, че журналист каза името Местан.

fallback
Още от България
fallback