Цацаров не се чувствал победител след оставката на Христо Иванов

Според главния прокурор екипът на правосъдния министър е нямал професионален капацитет

11.12.2015 | 14:40 Редактор: Мариета Иванова
Цацаров не се чувствал победител след оставката на Христо Иванов

Главният прокурор заяви пред журналисти в Девня, че не се чувства победител след оставката на Христо Иванов, предава Агенция Фокус.

„Ще се чувствам победител тогава, когато в парламента влезе и мине един свестен законопроект за изменение на Наказателно-процесуален кодекс. Ще се чувствам победител тогава, когато имаме истински Закон за антитерористичните мерки, когато съдебните процеси не траят три години и връщането на делата на прокуратурата не става седем пъти. Тогава ще се чувствам победител. Но да се чувствам победител, че един министър е подал оставка - ако тук влагаме нещо лично, ние няма да свършим нещо дори за разстояние от седем дни”, коментира  Цацаров.

По думите му целта не е самата реформа, а удължаването на шума около нея, за да се може да се извлекат политически дивиденти от една или друга политическа сила.

Цацаров посочи, че в неговите очи Христо Иванов не изглежда герой и допълни, че не влага нищо „лошо в думите си“.

„Той (Иванов- бел.ред.) опита да направи много неща. Това, което според мен отсъстваше, беше елементарният диалог с хората в системата. И другото – до известна степен липсваше в самия екип, с който той работеше, въпреки огромните му желания и благородни цели, професионален капацитет“, заяви главният прокурор и допълни, че ако се добавят личните неща, се губи общото.