fallback

Бойко Борисов: Спомнете си загубите при първата оставка на кабинета

Премиерът благодари на ЕК за финансирането на "София Тех Парк"

11.12.2015 | 14:38 Автор: Мария Аладжова

Всеки, който иска да наруши стабилността на държавата, да си спомни загубите при първата оставка на кабинета „Борисов”, призова премиерът по време на откриването на Технологичния парк в София днес. Думите му идват два дни след като мнозинството в Народното събрание отхвърли т. нар. „историческия компромис” за двете колегии във ВСС и ден след второто протестно шествие на гражданите, обявили се против парламентарното решение.

Принципал на „Тех Парк София” е икономическият министър Божидар Лукарски, който днес заяви, че няма да подава оставка. Тех-паркът е финансиран основно с европейски средства. Бойко Борисов се обърна към данъкоплатците от държавите-членки на ЕС с обещанието, че в замяна България ще се отплати с най-добрата охрана на шенгенските граници:

„Страните - донори, които полагат огромни грижи, и чрез Европейската комисия и комисарите, огромни пари се вливат в нашата икономика, инфраструктури, което ние връщаме с най-добрата охрана на шенгенската граница, с нашата солидарност, която, виждате, всеки ден получаваме като оценка”, заяви Борисов, цитиран от БНР. 

Цялото изявление на премиера чуйте в следващото видео:

 

fallback
Още от България
fallback