Бойко Борисов: Спомнете си загубите при първата оставка на кабинета

Премиерът благодари на ЕК за финансирането на "София Тех Парк"

11.12.2015 | 14:38 Редактор: Мария Аладжова
Бойко Борисов: Спомнете си загубите при първата оставка на кабинета

Всеки, който иска да наруши стабилността на държавата, да си спомни загубите при първата оставка на кабинета „Борисов”, призова премиерът по време на откриването на Технологичния парк в София днес. Думите му идват два дни след като мнозинството в Народното събрание отхвърли т. нар. „историческия компромис” за двете колегии във ВСС и ден след второто протестно шествие на гражданите, обявили се против парламентарното решение.

Принципал на „Тех Парк София” е икономическият министър Божидар Лукарски, който днес заяви, че няма да подава оставка. Тех-паркът е финансиран основно с европейски средства. Бойко Борисов се обърна към данъкоплатците от държавите-членки на ЕС с обещанието, че в замяна България ще се отплати с най-добрата охрана на шенгенските граници:

„Страните - донори, които полагат огромни грижи, и чрез Европейската комисия и комисарите, огромни пари се вливат в нашата икономика, инфраструктури, което ние връщаме с най-добрата охрана на шенгенската граница, с нашата солидарност, която, виждате, всеки ден получаваме като оценка”, заяви Борисов, цитиран от БНР. 

Цялото изявление на премиера чуйте в следващото видео: