fallback

Радан Кънев не смята, че има по-подходящ правосъден министър от Христо Иванов

"РБ се превърна в организация, в която си споделяме решенията на отделните партии", заяви депутатът в опозиция

11.12.2015 | 11:21 Автор: Мария Аладжова

"Към настоящия момент стоя на позицията, че човекът за този пост беше Христо Иванов". Така съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок и обявил се за опозиционен депутат Радан Кънев, отговори на въпроса дали Миглена Кунева е подходящ кандидат за поста министър на правосъдието, предаде агенция "Фокус".

Кънев оттегли доверието си към кабиента заедно с оставката на вече бившия правосъден министър Христо Иванов. По думите му всеки друг кандидат за поста по-скоро не би удържал под натиска на установеното статукво.

"Трудно ми е да си представя след всичко, което изтърпя Христо Иванов, и от чужди, и от свои, след цялата помия, която се изля върху него, че ще се намери човек с подобна твърдост и смелост, който да стане там и да провежда реформаторска политика", анализира Кънев.

Още по темата

По думите му предлаганата от Иванов реформа е срещнала силно противопоставяне от страна на управляващата власт. Именно това е основната причина Радан Кънев да се позиционира в опозиция, обясни самият той. 

"Видях много атаки срещу него и от ГЕРБ, от РБ – нещо, което дълбоко лично ме отврати. Може би личните чувства не са уместни в политиката."

За решението на Петър Москов дали остава в правителството, Кънев коментира, че ще има политическо решение на ДСБ утре. „Безсмислено е преди да имаме политически решения. За голямо съжаление, от много време РБ се превърна в организация, в която си споделяме решенията на отделните партии, а не взимаме решения заедно. Кога ще бъде всъщност събирането на блока, е друг въпрос”, заяви Кънев, цитиран от "Фокус".

fallback
Още от България
fallback