fallback

Плевнелиев: Съдебната реформа остава приоритет и през 2016г.

Президентът оцени високо работата на Христо Иванов

10.12.2015 | 15:31 Автор: Мария Аладжова

„Свидетели сме само на една първа стъпка и се надявам, че няма да спрем дотук. Ще работя реформите в съдебната система да продължат. Надявам се това, което беше прието, макар не в пълния му и очакван от гражданите вид, да послужи като една основа за следващи законодателни промени. Някои детайли изискват много по-задълбочен дебат и регламентация на законодателно ниво“. Така Росен Плевнелиев коментира вчерашното решение на парламента за промени в Конституцията, според които депутатите ще избират петима представители в прокурорската колегия на ВСС.

Президентът оцени високо работата на правосъдния министър в оставка Христо Иванов. По думите му Иванов е успял да ангажира общественото мнение с темата за съдебната реформа в България и нуждата от реформи:

„Дадох път на един достоен човек в българската политика, професионалист, политик с истинска воля за реформи. Христо Иванов постигна много. Успя да наложи като централна и незаобиколима за българското общество темата за съдебната реформа. Благодаря му за това и съм сигурен, въпреки изненадващата му оставка, че той ще продължи да работи и ще бъде посветен на тази реформа, която като вицепремиер и министър на правосъдието изготви и инициира и която се надявам да бъде доведена до успешен край.“

Съдебната реформа е тотален приоритет и остава такъв и през 2016 година, посочи още Плевнелив. 

 

fallback
Още от България
fallback