19 работодатели бяха отличени в „Работодател на годината – 2015“

07.12.2015 | 22:10 Автор: Вяра Петрова

9,3 на сто е средното равнище на безработицата в ЕС през октомври – у нас стойността му е с едва 0,2 пункта по-висока от средното за евросъюза, обясни заместник-министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев:

"От началото на годината благодарение на трудовите посредници в бюрата по труда на първичния пазар е осигурена заетост на над 173 хиляди безработни лица с 8 хиляди повече от предходната година ", обясни Донев.

В категорията "Работодател, наел на работа най-много безработни лица за устойчива заетост“ първото място грабна фирма „Се Борднетце – България“ – Карнобат. Компанията е наела на работа 1125 безработни лица. „Албена“ АД, к.к. Албена взе призовото място в категорията за "Работодател, наел на работа най-много безработни за сезонна заетост". Компанията е наела на работа 744 безработни.

„Агротайм" ООД – гр. Исперих – ключов работодател в сферата на земеделието и животновъдството спечели първото място в категорията за „Работодател, наел на работа най-много безработни лица от общини с висока безработца за устойчива заетост.“ Фирмата  е наела на работа 103 безработни лица. Първото място за „Работодател, наел на работа най-много безработни лица от неравнопоставените групи на пазара на труда“ отиде при „Сънфудс България“ ЕООД. 

Работодателят, осигурил заетост след изтичане срока на договора по програми и мерки за заетост и обученир и по ОП „РЧР“ е „Феникс Норд БГ“ ЕООД София. Основната дейност на дружеството е търговия на едро с отпадъци и скрап. Фирмата е наела безработни лица след изтичане срока ма договора.

Първото място в категорията "Работодател, наел на работа най-много безработни младежи до 29г. по схемата "Младежка заетост“ по ОП "Развитие на човешките ресурси"е „Пътстройинженеринг“ Враца. Компанията е дала работа на 33 безработни младежи.  

 

Още от България