fallback

Михаил Миков: Напрежението в управлявението ще доведе до отстранявания в кабинета

По думите на лидера на БСП Бюджет 2016 ще постави общините в тежка ситуация

08.12.2015 | 12:36 Автор: Мария Аладжова

Бюджет 2016 г. ще постави общините в тежка финансова ситуация. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков в ефира на радио „Фокус”. Той коментира заключенията от семинара на левицата, провел се през изминалия уикенд в Боровец.

По думите на Миков след увеличението на работната заплата ще последва ръст на средствата за издръжка, който не е разчетен в бюджета за догодина. Голям е недостигът на средства за превенция от бедствия и аварии и отстраняването на щетите, посочи Миков и допълни, че пътната мрежа около малките населени места се намира в окаяно състояние:

„Ако с увеличението на винетките се намира решение за републиканската пътна мрежа, то не се предвиждат достатъчно средства за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, която изключително засяга хората от малките населени места.”

С провелата се среща на БСП в Боровец левицата е искала да покаже последователност на предизборните си намерения, въпреки че не навсякъде кандидатиралите се представители попаднаха в управлението на местната власт. Като основни приоритети на регионалната политика на БСП Миков посочи достъпът до детските градини, общинското здравеопазване и създаването на работни места. Последното можело да се постигне с прехвърляне на дейности  от външни изпълнители към общинските дружества.

Лидерът на БСП коментира напрежението в управляващата коалиция - ГЕРБ, Патриотичен фронт, Реформаторски блок и АБВ. Според него след местните избори е на лице компресирано натрупване на проблеми във всички сектори. Смятам, че това, което наблюдаваме като отношение в управляващата коалиция, може да има за свой резултат едно козметично, персонално освежаване на кабинета, заключи Миков. 

fallback
Още от България
fallback