fallback

Летище Бургас посрещна хилядния полет на Сибирските авиолинии за 2015г.

Повечето от пасажерите идват да нагледат имотите си, които са закупили в България и ще се отправят към зимните ни курорти

07.12.2015 | 18:09 Автор: Ирина Георгиева

Летище Бургас посрещна хилядния полет на Сибирските авиолинии за 2015г., съобщи репортерът Стиляна Георгиева и операторът Илиан Раданов за Bulgaria ON AIR. Амбициите на концесионера Фрапорт са за увеличаване на руските авиолинии, които оперират на двете морски летища.

Самолетът от Москва кацна на летище Бургас малко преди 4 часа следобед на 7 декември. Пътниците бяха посрещнати с тъпан и гайда на пистата от директорът на аеропорта Георги Чипилски, почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев и областният управител Вълчо Чолаков. 

Сибирските авиолинии оперират на бургаското летище от 2004г. като първоначално полетите са били само през лятото. От 2010г. са целогодишно по 5 пъти в седмицата, като до руската столица се стига за 3 часа. За изминалата година със Сибирските авиолинии са летели 152 200 души, като от тях 3 853 са деца, съобщи директорът на аеропорта  Георги Чипилски. По думите му спадът на руските полети за изминалата година е по-малък от прогнозирания.

Очакванията на туроператорите са, че част от туристите, които са почивали в Турция и Египет ще се пренасочат към българските курорти.

Пътниците от Москва също коментираха, че се очаква през следващото лято руските туристи у нас да се увеличат заради реалния вече отказ на туроператори от Русия да работят с Турция след инцидента с руския самолет. 

"Освен с Турция има и проблем с Египет и България е безалтернативна страна за почивка през следващата година. Искаме ми се и правителството на Бойко Борисов да направи стъпка напред." - коментира пътникът Дмитрий от Москва

"Независимо от политическата ситуация аз мисля, че руските туристи ще продължат да идват в България." - добави пътникът Виктор от Москва.

Повечето от пасажерите идват да нагледат имотите си, които са закупили в България и ще се отправят към зимните ни курорти. 

fallback
Още от България
fallback